eng
competition

Text Practice Mode

Modelltekst - Kapittel 5 - Opplæring og utdanning

created Dec 5th 2021, 23:26 by Jeison


0


Rating

323 words
2 completed
00:00
Bør det innføres gratis skolelunsj alle skoler i Norge?
 
I mange land får skolebarn og ungdom servert et varmt måltid hver dag skolen. I norge, derimot, har skoleelever med seg matpakke hver dag, selv om vi bor i et av verdens rikeste land.  
 
De fleste er klar over at sunt og godt kosthold er viktig for læring og utvikling. Man blir lett ukonsentrert og får lite energinår man er sulten eller spiser mat med lite næring. Mange vil hevde at det er foreldrenes ansvar å sørge for at barna får med seg en sunn og næringsik matpkke som metter. Imidlretid er det en forutsetning at foreldrene har tid og ressurser til å lage gode nistepakker. I en travel hverdag blir det ofte to brødskiver med golost, og der er sannsynligvis ikke nok til å holde energien oppe en hel skoledag. Dessuten kan barna bli lei av å spise det samme hver dag. De havner matpakken kanskje i søppelbøtta eller blir liggende i sekken til de kommer hjem.
 
Et annet viktig poeng er at ikke alle familier har god økonomi. Noen barn har medseg flotte matpakker skolen med variert mat, mens andre kanskje nesten ikke har brød hjemme. Hvis alle får mat skolen, ser man ikke de sosiale forskjellene godt. Alle spiser det samme, og ingen trenger å være flau over matpakken sin, eller ikke kunne spise seg mett. Med et varmt skolemåltid er det sannsynlig at barna får minst ett sunt og næringsrikt måltid hver dag.
 
Der er klart at det finnes utfordringer ved å gjennomføre gratis skolelunsj alle skoler i Norge. Det krever flere ansatte skolene, og det koster mye. Likevel er fordele større enn ulempene slik jeg ser det.  
 
Barna er framtida, og det er viktig å investere i framtida. Derfor mener jeg at et rikt land somNorge bør ta seg råd til å servere alle skolebarn varm lunsj skolen hver dag.  
 

saving score / loading statistics ...