eng
competition

Text Practice Mode

Nord- og Sørkorea

created Sep 5th 2014, 09:38 by


0


Rating

235 words
17 completed
00:00
Konflikten mellom Nord- og Sør-Korea har blitt mer og mer opphetet i det siste, fordi Nord-Korea har begynt å true med å bruke atombomber amerikanske og Sør-koreanske mål. Vesten har ikke tatt det seriøst ved de tidligere anledningene Nord-Korea har truet med atomvåpen før, men tror de det er sannsynlig at Nord-Korea har utviklet atomvåpen som kan rekke helt til USA.
Før jeg går innpå dagens konflikt kommer det litt om bakgrunnen for hele konflikten. Det hele begynte med at etter 2.verdenskrig ble Korea delt i to okkupasjonssoner; en til USA og en til Sovjetunionen. Nord-Korea ble kommunistisk og Sør-Korea ble kapitalistisk. 25. juni 1950 gikk Nord-Korea til angrep Sør-Korea for å gjenforene Korea til en stat. Denne krigen ble den første krigen som ble en slagmark for de to supermaktene USA og sovjet. Koreakrigen er ikke offisielt over, for de inngikk en våpenhvile i 1953 som gjelder fortsatt.
Og med det går vi tilbake til dagens konflikt. Nord-Korea har flere ganger den siste tiden truet med å sende ut atombomber, men de har ikke gjort det enda. De har også flyttet rakettene sine i det siste, men de fleste vestlige etterretningstjenestene mener det er mest for å skape forvirring. Rakettene som Nord-Korea truer me å sende opp skal ha en rekkevidde 4000 kilometer, dermed kan de mål i Sør-Korea og Japan.
 

saving score / loading statistics ...