eng
competition

Text Practice Mode

Sadece yazmak için bir yazı

created May 16th 2020, 17:08 by SezginUzunolan


1


Rating

326 words
32 completed
00:00
Neden bu sitede Türkçe yazılmış adam akıllı bir metin yok. Gerçekten oturulup üzerinde uzun uzadıya düşünülmesi gereken bir konu bu bence. Bakıyorum Türkçe metinlere hepsi çöp gibi içerikler. Gördüğüm kadarıyla ya boş boş 10 kelimelik metinler  ya da saçma sapan konularda yazılmış metinler var. Bizim kapasitemiz bu kadar mı? Görünce çok utandım açıkçası. Ben de oturup hem birilerine anlamlı bir mesaj vermek hem de pratik yapmak isteyenler için bir metin oluşturmak istedim. Az önce bir video izledim. Ve bu yazının konusunu da o izlediğim videodan esinlenerek yazacağım.  
Videonun konusu bir belgesel. Bu belgesel 7 yaşından başlayarak insanları her 7 yılda bir ziyaret ederek onların ne yapmak istediklerini ve ilerleyen yaşamlarında bu hayallerinin ne kadarını gerçekleştirebildiklerini inceliyor. Bunun üzerine ben de bugün nerede olduğumu ve bundan yıllar yıllar sonra nerede olacağımı düşündüm. Hepizin hayalleri var. Ben de kendi hayallerimin ne kadarını gerçekleştirebileceğimi düşündüm. Sonra eğer hayallerimin uğrunda bazı zevklerimden vazgeçmezsem onlara ulaşamayacağımı farkettim. Sonra oturup hayallerimi bir kenara yazdım. Bunları hem beni motive etmesi için hem de yıllar sonra bunların ne kadarına ulaştığımı kontrol etmek için yazdım. Sadece çok uzun vadede olan hayallerimi değil aynı zamanda gelecek sene bugün için gelmek istediğim noktayı ve yapmış olmak istediklerimi de yazdım. Bunları yazmış olmak bile beni bir anda motive etti. Tabi burada önemli olan anlık gaz ile çalışmak değil uzun vadede gösterilecek olan iradedir. Umuyorum ki ben de bunu sağlarım ve 1 yıl sonra bugün dönüp yaptıklarıma baktığımda kendimle gurur duyarım ve bak yaptım işte hedeflerime ulaştım diyebilirim.
Siz de şu anda oturup bir yıl sonra, beş yıl sonra, 20 yıl sonra nerede olmak istediğinizi yazın. Unutmayın hedefsiz insan yelkenli gemi gibidir. Onun hayatını şans eseri esecek olan rüzgar belirler. Hayatınızı çevreniz değil siz belirleyin. Kendinize inanın öncelikle. Değişime inanın. Tabi burada çok önemli bir noktada hedeflerimiz ne olacak. Neye göre hedeflerimizi belirleyeceğiz. Burada da elbette ki isteklerimiz, yeteneklerimiz önemli. Ancak esas olan Allah'ın rızasını kazanmak olduğuna göre hedeflerimizi belirlerken bunu da göz önünde tutmak gerekir. Kendinize iyi bakın..

saving score / loading statistics ...